Marsipantårta med hallon och kokos

Detta blev min födelsedagstårta fylld med söt kokos och syrliga hallon. Tårtan blev mindre i diametern men med två bottnar blir den en hög fin tårta. Tårtbottnarna innehåller vispade äggvitor vilket är lite ovanligt, men bottnarna blir bra och ovanligt saftiga, vilket inte är helt fel! Tårtan är spacklad med vanlig vispgrädde och dekorerad i vit marsipan och rosetten är gjord på rosa fondant med hallonsmak!

marsipantårta

2 Tårtbottnar 18cm/diameter

4 Ägg
3 dl Strösocker
1½ dl Vetemjöl
1½ dl Potatismjöl
1½ dl Vatten
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vänd ner vattnet. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i äggsmeten.
Fördela smeten i två insmorda och bröade springformar.
Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 30 minuter!

Kokosmousse

2 dl Crème fraiche
1½ dl Strösocker
2 dl Vispgrädde
2 dl Kokosflingor

Vispa crème fraiche och socker tills sockret lösts upp. Tillsätt kokosen. Vispa grädden ganska hårt och rör ner den. Ställ kallt i minst 3 timmar!

Hallonmousse

200g Hallon
½ dl Gelésocker
50g Philadelphiaost
2 dl Vispgrädde

Koka upp hallonen och mosa dem så gott det går. Rör i gelésockret och låt sjuda tills sockret löst sig. Låt svalna. Vispa upp grädden. Rör ner osten i hallonblandningen och vänd sedan ner detta i grädden. Ställ kallt i minst 2 timmar!

marsipantårta2

About these ads

One thought on “Marsipantårta med hallon och kokos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s