Bananbröd

Dessa är riktigt goda med smör, ost och marmelad på!

litenbanan.jpg

 

Ingredienser
200g Grahamsmjöl
200g Vetemjöl, plus extra till utbakning
1 tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
2 skalade Bananer
2½ dl Naturell yoghurt
1 dl Mjölk

Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem till en massa. Vänd ner bananmassan i mjölet och tillsätt mjölken med yoghurten och tillräckligt med mjölk för att få en smidig (men inte torr) deg. Knåda den smidig och forma den till en liten platt boll. Skåra den till sex trekanter. Lägg den på ett bakplåtspapper och pudra lite mjöl på den. Grädda den i ca 15-20 minuter tills den ser lite brun och krispig ut. Låt den svalna på galler.

Annonser

3 thoughts on “Bananbröd

  1. Pingback: Whoopiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie Bakverket fyller 5 år «

  2. Använde mig av bakpulver ist för bikarbonat. Fick inte riktigt bra volym men förövrigt ett gott bröd. Väldigt lätt att göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s