Dinkel småfranska

Njut gärna dessa grova småfranska nybakade med ett gott pålägg. Bröden kan även frysas!
dinkelbrod.jpg

Ingredienser
5 dl Ljummet vatten
0,5 pkt Jäst (25 gr)
0,5 dl Solroskärnor
0,5 msk Salt
1 msk Sirap/Honung
1 msk Olivolja
2 Morötter rivna
13-14 dl Dinkel fullkornsmjöl
Ca 2 msk Solroskärnor/Vallmofrön för garnering

Gör så här:
Värm vatten till ljummen temperatur och lös upp jästen i vattnet. Blanda ner alla ingredienser utom mjölet i en degbunke och rör om, tillsätt ca 12 dl av mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig, spara resten av mjölet till själva utbakningen.Låt degen jäsa under handduk i ca 40 minuter.
Häll ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs. Knåda degen smidig och forma den till en rulle, dela upp rullen i ca 20 bitar och rulla dessa till bullar. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper och under handduk i ca 30 minuter, under tiden de jäser sätt på ugnen på 225 grader.
När bröden är färdigjästa penslar du dem med vatten och strör över solroskärnor/vallmofrön. Grädda bröden i ca 10-12 minuter i mitten av ugnen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s