Citronmuffins

Goda och lite syrliga muffins. Extra glad blir man när man lyckas få dem riktigt toppiga.

citron3.jpg

Ingredienser till 12 muffins

100 g margarin

1 dl mjölk

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

Rivet skal från 1 citron

1 tsk bakpulver

1 påse Marsanpulver eller 1 1/2 msk potatismjöl och 1 tsk Vaniljsocker

2 ½ dl vetemjöl eller 1 ½ dl vetemjöl + 1 dl vetemjöl special

Gör så här

1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli rykande varmt.

2. Vispa upp ägg och socker lätt och tillsätt citronskalet.

3. Blanda vetemjölet med bakpulver, Marsanpulver och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Var noga att detta rörs i och inte vispas för hårt.

Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten eller i 3-4 timmar, då får du extra toppiga fina muffins.

4. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.

One thought on “Citronmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s