Chokladmuffins

Goda är dessa muffins när chokladen stelnat, men lika goda när chokladen fortfarande är lite kladdig!

Ingredienser till 6 st
50 g Margarin
½ dl Mjölk
1 Ägg
½ dl Socker
1 dl Vetemjöl Special
1 ½ dl Vetemjöl
1 msk Kakao
1 Påse Marsanpulver
0.75 tsk Bakpulver/Knappt en tsk Bakpulver

Garnering
50 g Smält blockchoklad + ca 1 msk Florsocker
Knäckkolakulor med choklad eller nåt annat gott

Gör så här!
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och marsanpulver i en annan skål. Vispa upp ägg och socker lätt. Häll i vätskan och direkt efter häller du i mjölblandningen utan att ha blandat med vätskan. Blanda allt lätt med en visp. Häll upp i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 12 min i 225°. Under tiden smälter du chokladen och blandar i florsockret.
Klicka med en tesked ut lite smält choklad på varje muffin och garnera hur du vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s