Blåbärsbullar med mandel

Stora och maffiga bullar som är galet goda!

Ingredienser till ca 12 blåbärsbullar
75 g Margarin
2 ½ dl Mjölk
25 g Jäst
½ dl Socker
½ tsk salt
1 tsk Kardemumma
ca 5-6 dl Vetemjöl

Fyllning
1 dl Frysta eller färska blåbär
2 msk Maizena
1 msk Socker
2 msk Smör
½ tsk Kardemumma
100 g Riven mandelmassa

Garnering
1 Ägg
Mandelspån
Florsocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till 37° (fingervarmt). Häll över vätskan i jästen så den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och arbeta i så pass mycket vetemjöl så det blir en smidig deg som släpper kanterna. Låt jäsa ca 40 min eller tills den blir ca dubbelt så stor.
Under tiden rör du försiktigt ihop blåbär, socker, maizena, smör och kardemumma i en liten skål. Klä en muffinsplåt med amerikanska muffinsformar i storlek medium.
När degen är färdigjäst kavlar du ut den till en rektangulär platta. Bred på blåbärsfyllningen och riv över mandelmassan. Rulla ihop degen och skär ca 3 cm tjocka bitar och lägg i muffinsplåten. Låt jäsa ca 40 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen i 225° ca 10 min. Låt dem svalna i muffinsformen eller tills du ska äta dem. Pudra över florsocker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s