Enkelt Hasselnötsbröd

Detta är ett gott och saftigt bröd som är busenkelt att göra! Ska du frysa det så skär brödskivor först, då går det snabbare att värma det!

hasselnotsbrod.png

Ingredienser
2 dl Havregryn ( alt. 1 dl Havregryn + 1 dl Grynblandning)
2 dl Vetemjöl
3 dl Grahamsmjöl
1 dl Solrosfrön
1 tsk Salt
2 tsk Bikarbonat
1 dl Hasselnötter
4 dl Yoghurt
1 Grovt Rivet Äpple
3 msk Flytande Honung

Garnering
Solrosfrön

Gör så här:
Hacka hasselnötterna och blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan i yoghurt, äpple och honung. Stjälp upp i en smord brödform som rymmer 1.5 liter. Strö över solrosfrön på toppen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 50 minuter. Låt svalna på galler under en bakduk!

Annonser

4 thoughts on “Enkelt Hasselnötsbröd

  1. Pingback: Nybakat bröd till kvällsfikat!!!! « Att leva här och nu……..

  2. Pingback: Mustig linssoppa « Gröna Köket

  3. Pingback: Mustig linssoppa « Salt & Peppar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s