Citronskorpor

Dessa citronskorpor smakar friskt och sommrigt. Passar till såväl en espresso som ett glas citronsaft!

bild-3.png

Ingredienser till ca 15-20 skorpor
1 Ägg
1 dl Socker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Sötmandel
Rivet skal från 2 citroner
1-2 msk Citronjuice

Gör så här:
Skilj på äggula och äggvita. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa ihop äggula, socker och citronskal. Torrosta sötmandeln i en torr stekpanna och hacka den sedan. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och hackad sötmandel i en skål. Blanda i äggviteskummet i äggulsmeten. Blanda sedan i mjölblandningen och rör till en fast deg. Häll i citronjuice om degen blir för torr.
Forma degen till en avlång rulle och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till den. Grädda den mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Skär i bitar när den fortfarande är varm. Lägg dem med snittytan upp och rosta dem på eftervärme i ugnen tills de är torra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s