Apelsinskorpor

apelsinskorpor.png
Ingredienser till ca 20-25 skorpor
1 Ägg
1 dl Strösocker
Rivet skal från två apelsiner
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Sötmandel
1-2 msk Apelsinjuice

Gör så här:
Seperera äggulan från äggvitan. Vispa ihop äggulan, strösockret och apelsinskal. Vispa äggvitan till ett hårt skum med en elvisp. Rör ner äggviteskummet i äggsmeten. Torrosta sötmandeln i en stekpanna. Hacka dem grovt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och sötmandel i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och arbeta ihop til en fast deg. Tillsätt apelsinjuice ifall det är för torrt. Forma till en rulle och lägg upp på en bakplåt. Platta till den lite. Grädda den i 175° i ca 15 minuter. När den är färdiggräddad stänger du av ugnen och skär i degen i ca 1-2 cm breda skivor. Lägg dem på plåten och torka i eftervärmen i ugnen ca 30 minuter tills de känns torra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s