Vaniljbullar

Till vaniljkrämsfyllda bullar kan man inte säga nej till. Det är ju så gott att få bita i något mjukt med frasig topp och känna all god vaniljkräm som kommer ut. MMMmmm!
vaniljbullar2.jpg 

Ingredienser till ca 20 goda bullar
2 dl Mjölk
25 g Jäst
75 g Smör
3 msk Strösocker
1 Ägg
1 tsk Kardemumma
ca 8 dl Vetemjöl

Fyllning
2 Påsar marsankräm
3 dl Mjölk
2 msk Strösocker

Garnering
Smält smör eller vatten
Strösocker, kokos, pärlsocker

Gör så här:
Värm vätskan till 37° (fingervarmt) . Lös upp jästen i lite av den.
Rör smör och socker smidigt i din degbunke. Tillsätt ägget, den lösta jästen och resten av vätskan. Arbeta i mjölet så att du får en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. Under tiden vispar du i mjölk, marsanpulver och socker i en kastrull och värmer till en kräm.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock på bakbordet. Ta med mått ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg på en klick med marsankräm med hjälp av två teskedar och nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa väl, ca 1 timme, under en bakduk. Grädda dem mitt i ugnen i 225° ca 5-10 minuter.
Pensla bullarna när de svalnat något med smält smör eller vatten och doppa dem i valfri garnering!

vaniljbullar1.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s