Blåbärsmuffins

blabarsmuffins.jpg 

Ingredienser till ca 10 muffins
2 dl Vetemjöl
2 dl Vetemjöl special
2 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
25 g Smält smör
1 ½ dl Mjölk
1 Ägg
2 dl Frysta eller tinade blåbär

Gör så här:
Vispa ihop mjölk och ägg lite lätt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör i mjölblandningen och smöret i äggblandningen och vispa försiktigt. Rör antingen i blåbären i smeten försiktigt eller häll en klick muffinssmet i varje form och droppa i några blåbär. Lägg en klick muffinssmet på toppen.
Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter i 225°.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s