Hamburgerbröd

Dessa hamburgerbröd slår de svampiga köpta!
hamburgerbrod.jpg 

Ingredienser till ca 20 bröd
5 dl Mjölk
50 g Jäst
3 msk Flytande smör
1 ½ tsk Salt
2 msk Flytande honung/socker
2 dl Grahamsmjöl
1 tsk Bakpulver
ca 10 dl Vetemjöl

Garnering
1 Uppvispat ägg
Sesamfrön

Gör så här
Värm mjölken i en kastrull till fingervarmt (37°). Smula sönder jästen i en bunke. Häll i mjölken och lös upp jästen. Tillsätt smör, salt, honung och gramhamsmjöl. Blanda 4 dl av vetemjölet i en liten skål med bakpulvret och häll över i mjölkblandningen. Rör i resten av vetemjölet och arbeta tills du får en smidig deg som släpper kanterna. Strö lite mjöl över degen och täck med bakduk. Låt degen jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela degen i två bitar. Nu kan du antingen rulla ut degen till en rulle och skära den i 10 bitar som du kavlar ut till cirklar, eller så kavlar du ut degen till en ca ½-1 cm tjock platta och tar ut med runda mått. Gör detsamma med andra biten. Lägg dem på plåtar och låt jäsa ca 40 minuter under bakduk.
Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter i 225°. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s