Hallonmuffins med mandelmassa

hallonmarsipanmuffins.jpg

Ingredienser till 12 muffins
2 Ägg
2 dl Mjölk
1 dl Flytande margarin
1 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 krm Salt
1 tsk Vaniljsocker

Fyllning
100 g Mandelmassa
1 dl Hallonsylt

Garnering
12 st Hallon
Mandelspån

Gör så här
Börja med fyllningen. Skär mandelmassan i 12 delar. Platta ut dem runda plattor och lägg en klick hallonsylt på varje och knyt ihop till ett paket.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk, socker och margarin i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i vätskan och rör till en smidig deg. Fördela hälften av smeten i muffinsformarna. Lägg i ett syltpaket i varje och fördela resten av smeten ovanpå.
Toppa varje muffins med ett hallon och strö över mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 200°.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s