Amerikanska vaniljpannkakor

Dessa pannkakor kan ätas såväl till brunch eller efter en soppa!
vaniljpannkakor0.jpg

Ingredienser till 12 pannkakor/2-3 pers
1 Ägg
2 dl Vaniljyoghurt/2 dl mjölk + 1½ tsk Vaniljsocker
1 ½ dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
2 krm Salt
Smör till stekning

Gör så här
Sära på äggula och äggvita. Vispa ihop äggula och yoghurt. Rör ner mjöl, bakpulver och salt och vispa försiktigt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Rör försiktigt men ordentligt ner äggvitan i mjölsmeten. Klicka ut med en stor sked i stekpannan. Stek tills de ser gyllenbruna ut. Servera med frukt, sylt, lönnsirap, etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s