Tropiska scones

Mycket goda scones som blir extra saftiga tack vare den torkade frukten. Serveras helst med vaniljyoghurt och en god sylt!

tropiska-sconesss.jpg

Ingredienser till två kakor
3 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
2 tsk Bakpulver
2 krm Salt
1 dl Torkad Ananas & Papayafrukt (Går bra med annan torkad frukt också)
2 dl Mjölk
2 msk Flytande margarin

Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Grovhacka den torkade frukten om bitarna är stora. Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke. Tillsätt mjölk och margarin och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka ut degen till två högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite havregryn eller mjöl och klappa ut till två runda kakor. Skär varje kaka i fyra delar och nagga lite med en gaffel. Grädda sconsen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt sconsen svalna en aning på ett galler och bryt dem i bitar när du ska äta.

Annonser

One thought on “Tropiska scones

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s