Gifflar med mandelfyllning

gifflar-med-mandelfyllning.jpg 

Ingredienser till 24 st
50 g Jäst
150 g Margarin
3 dl Mjölk
3/4 dl Strösocker
½ tsk Salt
1 Ägg
Ca 11 dl Mjöl

Fyllning
50 g Smör
1 dl Sötmandel
2 msk Strösocker

Pensling
1 Ägg

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Ljumma till fingervarmt (37° ). Häll degspadet över jästen i bunken. Rör tills den är upplöst. Tillsätt socker, salt, ägg och så pass mycket mjöl att du kan arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
Hacka mandlarna fint. Rör ihop smör, mandlar och socker i en skål.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den smidig med lite mjöl och dela den i 3 lika stora delar. Kavla ut varje del till en runda kaka, ca 30 cm diameter. Skär dem i 8 trekanter. Lägg lite fyllning på den bredaste delen och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225° i ca 6 minuter. Låt svalna på galler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s