Bananbiscotti

bananbiscotti.jpg

Ingredienser till ca 30-40 skorpor
1 msk Olja
1 tsk Vaniljsocker
1 Ägg
2 Bananer
4 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
½ dl Råsocker
1 dl Hasselnötter

Gör så här
Vispa ihop oljan med vaniljsockret. Tillsätt de mosade bananerna och ägg och blanda. Blanda ihop råsocker, salt, bakpulver och mjöl i en skål. Blanda ner det i bananblandningen och rör till en smet. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills de ser lite brända ut. Hacka dem grovt och rör ner i smeten. Ta med mjöliga händer upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i två bitar och forma dem till avlånga rullar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite. Grädda dem mitt i ugnen i 175° ca 20 minuter.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor när du tar ut dem från ugnen. Lägg dem med ena sidan uppåt och torka dem i ugnen 15 minuter i 110°. Vänd på dem och torka åter igen 15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s