Sockerskorpor

Ett måste i kakburken!
sockerskorpor.jpg

Ingredienser
80 g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Bakpulver
6 dl Vetemjöl

Pensling
Vatten
Strösocker
Kanel

Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg och socker ordentligt så att det blir vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen och smöret i äggblandningen. Forma till en deg och rulla ut degen till längder. Lägg dem på en bakplåt och klappa till dem lite. Pensla med vatten och strö över socker blandat med kanel.
Grädda i 175° i ca 10 minuter. Skär längderna i bitar medan de ännu är varma. Sära på dem och torka dem i ugnen på eftervärme i ca 20-30 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s