Blåbärsbullar

sma-blabarsbullar.jpg
Ingredienser 20 st
25 g Jäst
50 g Smör
2 ½ dl Mjölk
½ dl Strösocker
1 tsk Kardemumma
½ tsk Salt
5-6 dl Vetemjöl

Fyllning
1 ½ dl Blåbär
2 msk Smör
2 msk Strösocker
1 msk Maizena/Potatismjöl

Garnering
1 Uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37° (fingervarmt). Häll vätskan över jästen så att den löser sig. Tillsätt socker, kardemumma, salt och så mycket mjöl att du kan arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl på degen och låt jäsa ca 40 min under bakduk.
Blanda ihop blåbär, socker, smör och maizena/potatismjöl i en skål.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär ca 20 bitar och lägg i bullformar, helst i en muffinsplåt. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter i 225.
Låt svalna på galler under bakduk.

Annonser

One thought on “Blåbärsbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s