Bananlimpa

Mycket god och saftig limpa med lite tuggmotstånd!
bananlimpa.jpg

Ingredienser 1 limpa
5 dl Yoghurt
1 Banan
½ tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
½ dl Russin
½ dl Solrosfrön
½ dl Krossat linfrö
½ dl Grovhackade hasselnötter
3/4 dl Kross, t.ex: Havre, vete eller råg
5 dl Mjöl (Här får du gärna blanda, t.ex. graham, kruska, havregryn, fullkornsmjöl, råg m.m.)

Gör så här
Koka upp krosset i dubbel mängd vatten i en kstrull. Låt sjuda några minuter tills det blir en gröt och låt det svalna.
Häll ner yoghurten i en bunke. Rör i salt, bikarbonat, mosad banan, russin, solrosfrö, linfrö och nötter. Tillsätt sedan krosset och mjölsorterna. Rör noga tills det blir en kladdig smet. Smöra en brödform och häll i smeten. Ställ brödet längst ner i ugnen och grädda 1 timme i 200°. Sänk sedan värmen till 175° och grädda ytterligare 30 minuter. Låt brödet svalna i formen, med en bakduk över om du vill ha mjuk skorpa, utan bakduk om du vill ha en torr skorpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s