Marias födelsedagstårta

Till denna tårta har jag bakat två bottnar och delat dem i två så att jag har fått fyra totalt. Men vill man ha en lägre tårta gräddar man endast en tårtbotten!
marias-tarta.jpg

Ingredienser till 1 tårtbotten
3 Ägg
1 dl Strösocker
3/4 dl Mjöl
½ dl Grahamsmjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker

Fyllning
250 g Kesella vanilj
Jordgubbssylt
Vispad grädde

Garnering
Fantasin

Gör så här
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda försiktigt ner det i äggsmeten. Häll upp i en smord och bröad rund form. Grädda mitt i ugnen 30 minuter i 150°.
Låt tårtbotten kallna innan du delar den i hälften.
Bred över kesella vanilj på en botten, jordgubbssylt på andra och grädde på den sista. Bred över vispad grädde över hela tårtan och garnera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s