Trädgårdens äppelpaj

Nyskördade äpplen med ett frasigt och knäckigt havretäcke ovanpå!
tradgardens-appelpaj.jpg

Ingredienser 1 Paj
ca 600 g Äpplen
1 msk Potatismjöl
2 msk Strösocker
Kanel
Kardemumma
3 dl Havregryn
3/4 dl Råsocker
1 dl Flytande margarin

Gör så här
Skala och klyfta äpplena. Lägg äppelklyftorna i en bunke och blanda runt med potatismjöl. Smörj en pajform och fördela klyftorna i formen. Strö över strösocker, kanel och kardemumma. Blanda ihop havregryn, råsocker och margarin i en skål. Fördela havreblandningen över äpplena i formen. Grädda pajen mitt i ugnen 15-20 minuter i 200°. Servera med glass eller vaniljkräm!

Annonser

One thought on “Trädgårdens äppelpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s