Mormors sockerkaka

Skär den i skivor och ät den som den är, eller lyxa till det med grädde och bär!
mormors-sockerkaka.jpg

Ingredienser 1 Stor form
2 Ägg
3 dl Strösocker
50 g Smör
1 ½ dl Mjölk
4 ½ dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
Vaniljsocker efter behag

Gör så här
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det koka upp tills du ser att mjölken nästan lägger sig ovanpå smöret och det doftar himmelskt. Stäng av plattan och låt det svalna en aning. Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vätskan i äggsmeten och vispa lite lätt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner försiktigt i äggsmeten. Smöra och bröa en rätt stor sockerkaksform och fyll formen till 2/3. Grädda sockerkakan på nedersta falsen i 175° ca 45-50 minuter.

Annonser

One thought on “Mormors sockerkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s