Äppelpaj

appelpaj.jpg

Ingredienser
ca 600 g Äpplen
125-150 g Smör
3 dl Mjöl
1 msk Strösocker (2 msk om äpplena är syrliga)
Kanel

Gör så här
Skala och klyfta äpplena. Smörj en pajform med smör och fyll den med äppelklyftorna. Strö över socker och önskad mängd kanel. Hacka samman smör och mjöl till en deg. Kavla ut den lika stor som pajformen. Flytta över den på pajformen över äpplena (det gör inget om degen går sönder, fördela delarna över pajformen). Grädda pajen mitt i ugnen i 225° ca 10-15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s