Brownies

Att något så enkelt kan vara så gott!
brownies.jpg

Ingredienser 12 st
200 g Mörk blockchoklad
(Eller 200 g ljus blockchoklad + 1 msk kakao)
50 g Smör
2 Ägg
1 ½ dl Vetemjöl
2 ½ dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Bakpulver
1 msk Maizena

Gör så här
Smöra en form, ca 20-25 cm, och pudra med en msk maizena, skaka runt och häll av överskottet.
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Ta bort den från spisen när chokladen har smält och rör ner smöret så den smälter också.
Vispa ihop ägg och socker vitt och poröst. Rör ner chokladsmeten med en slickepott. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en liten skål och rör ner i de övriga ingredienserna. Rör till en blank och jämn smet. Häll ner smeten i formen.
Grädda browniesen ca 30 minuter i 175° . Kakan ska få en torr och blank ovansida och fuktig kärna. Känn gärna efter med en tandsticka.
Låt gärna kakan stå i den avstängda ugnen i 10 minuter till om du vill ha en fastare kaka.
Servera den gärna till efterrätt med lite grädde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s