Äppelmuffins

appelmuffins.jpg

Ingredienser 12 st
1 Äpple
1 tsk Kanel
1 dl Mjölk
50 g Smör
2 Ägg
1 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 ½ tsk Bakpulver
1-2 msk Råsocker

Gör så här
Skär äpplena i klyftor som delas på hälften. Lägg dem i en skål och strö över 1 tsk kanel. Blanda så att kanelen lägger sig på äpplena.
Hetta upp mjölken i en kastrull, ställ åt sidan och lägg i smöret så att det smälter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda bakpulver och mjöl i en liten skål. Tillsätt mjölet växelvis med mjölken i äggblandningen. Fördela smeten i formarna. Stick ned äppelbitarna i smeten. Strö över råsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s