Kaffekrans

kaffekrans.jpg

Ingredienser
25 g Jäst
50 g Smör
2 ½ dl Mjölk
1 tsk Kardemumma
½ dl Strösocker
1/4 tsk Salt
ca 7 dl Vetemjöl

Fyllning
25 g Smör
½ dl Socker
½ msk Kanel

Garnering
1 Ägg
Pärlsocker

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till fingervarmt (37°). Häll ner degvätskan i bunken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kardemumma, socker, salt och så pass mycket mjöl att du får en smidig och blank deg. Strö över lite mjöl på degen och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Blanda ihop smör, socker och kanel i en liten skål.
Häll upp degen på mjölad bakbord. Knåda den och kavla ut till en rektangulär platta. Bred på kanelfyllningen över hela plattan och rulla ihop. Lägg rullen som en ring på en bakplåtspapperskladd bakplåt. Klipp med en sax ut jack och lägg varje jack växelvis till höger och vänster. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Vispa upp ägget och pensla hela kransen. Strö över pärlsocker. Grädda kransen i nedre delen av ugnen i 200° ca 15-20 minuter. Lägg upp den på ett galler och låt svalna under bakduk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s