Helenabakelser


Ingredienser 20-30 st små/10-15 st stora
100 g Smör
100 g Mjöl (1-2 dl)
2-3 msk Grädde

Fyllning
2 Äggvitor
3/4 dl Sötmandel
1 dl Strösocker

Gör så här
Häll mjölet i en hög på bakbordet. Skiva det kalla smöret över mjölet och hacka det samman till en smågrynig massa. Häll det i en bunke och arbeta snabbt in grädden utan att knåda degen. Ställ den kallt medan du förbereder fyllningen.
Skålla och skala mandeln. Mal de torra mandlarna helst i en kvarn. Rör samman äggvitorna med mandel och socker. Vispa kraftigt med elvispen så fyllningen blir riktigt porös.
Kavla ut degen tunt och klä små smorda formar med den. Se till att degen går ända upp på formens kant, annars blir det svårt att få loss bakelserna från formarna. Fördela fyllningen i formarna, de ska fyllas till hälften. Sporra tunna remsor av degen och lägg kors över varje form. Ställ formarna på en plåt och grädda långt ner i ugnen i 225° i 10-15 minuter. Stjälp bakelserna försiktigt ur formarna.

Annonser

One thought on “Helenabakelser

  1. Jag har nu bakat ett av dina dinkel bröd, det är inte första gången jag gör det, villa bara säga att det är super gott och din sida göra mig alltid baksugen.

    Ha en skön lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s