Äppelkaka i långpanna

En supersaftig äppelkaka! Byt gärna ut äpplena till päron!
appelkaka-i-langpanna.JPG

Ingredienser ca 20 bitar
150 g Margarin
4 Ägg
3 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
6-8 Äpplen
2 msk Strösocker
1 tsk Kanel

Gör så här
Klä en långpanna (25-35 cm) med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200°. Smält margarinet sakta, bryn ej, och låt svalna. Skala äpplena och klyfta dem i mindre bitar.
Vispa ihop ägg och socker mycket pösigt. Vispa i margarinet lite snabbt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör försiktigt i mjölblandningen med t.ex. en slickepott. Bred ut smeten jämnt på plåten. Tryck i äppelklyftorna. Blanda ihop socker och kanel och strö över äpplena. Gräddas mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Tips! Gör du en päronkaka istället kan du byta ut sockret och kanelen till råsocker och kardemumma på toppen!

One thought on “Äppelkaka i långpanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s