Veganska kanelbullar

4 oktober är känd för kanelbullens dag i Sverige, men i hela världen står 4 oktober för Djurens dag, vad passar då inte bättre än veganska kanelbullar?
veganska-kanelbullar.JPG

Ingredienser ca 20 st
25 g Jäst
75 g Mjölkfritt margarin
2 ½ dl Soja/havremjölk
½ dl Råsocker
1/4 tsk Salt
1 tsk Kardemumma
6-7 dl Vetemjöl

Fyllning
ca 25 g Mjölkfritt smör
½ dl Råsocker
1 msk Kanel
ev. 1 dl Riven mandelmassa

Garnering
Havre/sojamjölk
Pärlsocker

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37° (fingervarmt). Häll vätskan över jästen så att den löser sig. Tillsätt råsocker, kardemumma, salt och så mycket mjöl att du kan arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl på degen och låt jäsa ca 40 min under bakduk.
Blanda ihop smör, socker och kanel i en liten skål. Riv mandelmassan.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen och strö ev. över mandelmassan. Rulla ihop till en rulle och skär ca 20 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Pensla med vatten och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter i 225°.
Låt svalna på galler under bakduk.

2 thoughts on “Veganska kanelbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s