Peanut Butter and Banana Muffins

Dessa smarriga muffins innehåller inga ägg vilket är en fördel för bl.a. veganer och äggallergiker!
peanutbutterbananamuffins.JPG
Ingredienser ca 10 st

2 ½ dl Vetemjöl
1 dl Fullkornsvetemjöl
1 dl Råsocker
2 tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
2 ½ dl Mjölk (gärna sojamjölk)
1 Banan
1 dl Jordnötssmör
2 msk Smält smör

Gör så här
Värm ugnen till 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna och ställ åt sidan.
Mosa bananen i mjölken. Tillsätt smält smör i jordnötssmöret och rör så att jordnötssmöret blir lösare och lättare att arbeta in i smeten senare. Tillsätt mjölk/bananblandningen och jordnötsblandningen i de torra ingredienserna samtidigt. Blanda ihop allt.
Skeda upp 2/3 i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.

Tips! Dessa muffins blir ännu godare om du blandar philiadelphiaost med lite florsocker och brer runt på muffinsen!

Annonser

5 thoughts on “Peanut Butter and Banana Muffins

  1. Pingback: Cashewnötssmör « bakverket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s