Vanilj & kardemummamüsli

En god och knaprig müsli! Mycket enkel att tillaga!
vanilj-kardemumma-musli.JPG

Ingredienser
10 dl Havregryn
2 dl Grovhackade mandlar
1 dl Solrosfrön
4 msk Krossat linfrö
1/4 tsk Salt
½-1 tsk Kardemumma
3 msk Råsocker
½ dl + 1 msk Rapsolja
½ dl Flytande honung
2 tsk Vaniljsocker
ev 1 dl Russin

Gör så här
Värm ugnen till 150°. Blanda ihop de sex första torra ingredienserna i en stor bunke.
I en liten kastrull värmer du rapsoljan, honung och råsocker. Rör om hela tiden tills det börjar sjuda, vilket går väldigt snabbt. Ställ åt sidan och rör i vaniljsockret. Häll över i de torra ingredienserna och blanda ihop allt väl.
Strö müslin över en stor bakplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, och rör om i müslin ca var 5:e minut. När müslin ser gyllenbrun ut är det klart. Låt svalna helt innan du förvarar det i en lufttät burk.
Russin tillsätter du efter gräddningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s