Äppelmuffins med smuldeg

appelmuffins-med-smuldeg.jpg
Ingredienser 12 st
100 g Smör
2 Ägg
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
3 Äpplen
1 msk Smör
2 msk Strösocker
2 msk Kanel

Smuldeg
75 g Smör
2 dl Havregryn
1 dl Vetemjöl
1 dl Råsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175° och smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar.
Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel ca 3 minuter. Låt svalna. Stick ner två-tre äppelklyftor i varje muffinsform.
Fingra sönder smöret i en bunke tillsammans med havregryn, mjöl och socker. Fördela smuldegen över muffinsformarna.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s