Blåbärsgrottor

Försvinnande goda!
blabarsgrottor.jpg

Ingredienser ca 25 st
125 g Rumstempererat smör
3/4 dl Strösocker
2 Påsar marsanpulver
ca 2 ½ dl Vetemjöl
Blåbärssylt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Rör samman smör och socker smidigt. Tillsätt marsanpulver och vetemjöl och arbeta ihop till en mjuk men fast deg. Tillsätt ev. mer mjöl om degen känns för lös. Ta en lagom stor bit av degen och rulla till en boll. Lägg bollarna i småbrödsformar och gör en fördjupning mitt i med ett finger. Fyll med lite blåbärssylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tips! Provgrädda gärna en först. Flyter hela kakan ut och blir helt porös, får du arbeta in mer mjöl i degen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s