Kalaskakor

kalaskakor.jpg

Ingredienser ca 50 st
200 g Smör
1 ½ dl Florsocker
50 g Mandelmassa
1 tsk Vaniljsocker
Rivet skal från ½ citron
3 ½ dl Vetemjöl

Pensling & garnering
1 Ägg
½ dl Strösocker
1-2 Droppar röd karamellfärg

Gör så här
Rör smör och socker smidigt. Riv mandelmassan och blanda i tillsammans med vaniljsocker och citronskal. Tillsätt mjölet och arbeta till en fast deg. Forma degen till två rullar och lägg dem i kylen i ca 1 timme.
Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker som du blandat med karamellfärg. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 200°.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s