Chokladkaka

Genom att koka upp kakaopulvret i mjölken får man en rundare chokladsmak på kakan!
chokladkaka.jpg

Ingredienser 1 Kaka
1 ½ dl Mjölk
½ dl Kakao
½ dl Strösocker
100 g Margarin
1 dl Strösocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver

Gör så här
Koka upp mjölk, kakaopulver och ½ dl strösocker och låt blandningen svalna.
Smörj en form, ca 1 ½ liter, väl med smör och ströbröd. Sätt ugnen på 175°.
Rör margarin och socker vitt och pösigt. Blanda ner ett ägg i taget i smörblandningen. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör samman alla ingredienserna till kakan och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan känns färdig.
Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp för att kallna under bakduk eller formen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s