Tranbär & pistageskorpor

bild-2.png

Ingredienser ca 24 st
2 dl Strösocker
½ dl Olivolja
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
1 dl Torkade tranbär
3 dl Pistagnötter

Gör så här
Värm ugnen till 150°. Vispa ihop olivolja och socker i en bunke. Vispa i vaniljsocker och ett ägg i taget. Rör ihop salt, mjöl och bakpulver i en skål. Rör försiktigt i mjölblandningen i äggsmeten. Hacka tranbär och pistagenötter lite grovt. Blanda i tranbär och pistagenötterna för hand. Forma till en rulle och lägg upp på en bakplåt. Platta till den lite. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter tills den ser ljusbrun ut.
Skär rullen i ca 1-2 cm tjocka skivor. Torka skorpornas sidor i 135° i 15-20 minuter vardera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s