Häxans fingrar

Skräm bort andarna på halloween med läskigt goda fingrar!
haxans-fingrar.png

Ingredienser till ca 24 st
125 g Rumsvarmt margarin
1 1/4 dl Florsocker
½ Ägg
2 Droppar bittermandelolja
½ tsk Vaniljsocker
3 ½ dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
Ca ½ dl Skållade mandlar

Blod & nagellack
Röd karamellfärg
2 ½ dl Florsocker
1 Äggvita

Gör så här
Rör margarin, florsocker, ägg, bittermandelolja och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 160°. Ta en liten degbit åt gången och forma ett finger, lite smalare än vad du har tänkt dig eftersom de flyter ut lite vid gräddningen. Tryck ner en mandel som nagel. Forma knogar och skär ”fingerveck” med en kniv.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt vila på plåten några minuter innan du lyfter dem.
Rör ihop florsocker med äggvitan, rör ner karamellfärg efter hand. Doppa fingret i ”blodet” och måla naglarna om så önskas med resten.
Tips! Man kan använda, om man vill ha klarare färg, röd pyntgelé som du späder ut med lite karamellfärg. Denna blandning stelnar dock inte lika bra.

Annonser

6 thoughts on “Häxans fingrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s