Regnbågstårta

regnbagstarta.jpg

Ingredienser
Tårtbotten

2 dl Strösocker
2 Ägg
2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
½ dl Kokande vatten

Fyllning
1 Skivad banan
1 Påse marsanpulver + 1 ½ dl Mjölk
Sylt

Garnering
Vispgrädde
Non Stop
Strössel

Gör så här
Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kokande vatten under omrörning. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en annan liten skål och tillsätt det också. Häll smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda mitt i ugnen i ca 15-30 minuter i 175°. Tårtbotten ska se ljusbrun ut och vara torr inuti. Låt svalna.
Vispa ihop marsanpulver och mjölk i en kastrull på plattan tills det blir krämigt. Låt svalna.
Dela tårtbotten i två bottnar. Dela den sedan i två halvor så att du totalt får 4 bottnar. Lägg upp på fat och bred över en fyllning på varje botten. Vispa grädde och fördela över hela tårtan. Garnera med Non Stop och strössel.

Annonser

6 thoughts on “Regnbågstårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s