Små saffranssemlor

Personligen föredrar jag små semlor, då kan man äta fler!

Ingredienser ca 30 st
50 g Smör
2½ dl Mjölk
1 paket saffran
25 g Jäst
2 krm Salt
½ dl Strösocker
1 Ägg
8-9 dl Vetemjöl

Pensling
1 Ägg

Fyllning
1 dl Mjölk
200 g Mandelmassa

Dekoration
2 dl Vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
Florsocker

Gör så här
Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt degspadet. Rör tills jästen löst sig och tillsätt salt, socker, ägg och tillräckligt mycket mjöl så att du kan arbeta ihop en smidig och fin deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Skär ut ca 30 st bullar. Rulla dem till små fina bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa åter igen under bakduk i ca 40 minuter.
Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225° i 5-7 minuter. Håll koll på dem så att de inte bränner sig. Låt svalna på galler under bakduk.
Skär av toppen på varje bulle och gröp ur lite bröd. Smula sönder brödet och riv mandelmassan. Rör ihop brödsmulor, mandelmassa och mjölk till en kladdig smet. Fördela smeten i hålen.
Vispa ihop grädde och klicka eller spritsa ut på varje bulle. Sätt på locket och pudra över florsocker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s