Kanelskorpor


Ingredienser ca 30-40 st
100 g Rumstempererat margarin
¾ dl Strösocker
1 Ägg
Ca 7 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Kardemumma
1 krm Salt
2 dl Mjölk

Fyllning
50 g Smör
2 tsk Kanel
2 msk Strösocker

Gör så här
Rör margarinet mjukt med sockret. Rör i ägget ordentligt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör ner i äggsmeten. Blanda ihop till en grynig massa och tillsätt mjölken och knåda ihop till en deg.
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i två bitar och kavla ut till en långsmal degplatta. Fördela fyllningen och rulla ihop till långsmala rullar. Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt med händerna. Grädda mitt i ugnen i 200 i ca 20 minuter. Låt svalna lite på plåten och skär dem sedan i sneda skivor. Lägg skorporna med snittytan upp på plåtarna. Rosta dem mitt i ugnen i 225 i ca 10 minuter tills de blivit lite gyllenbruna. Låt svalna och torka helt på plåten.

Annonser

2 thoughts on “Kanelskorpor

  1. Ojojoj. Jag är nu ansedd som mästerbakare av skorpor. Dom här blev jättegoda. Tänkvärt är dock att lägga rullarna med skarven ned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s