Kinesiska äggkrämsbakelser

Efter tre månader i Kinas huvudstad Beijing har jag börjat sätta igång med all inspiration och recept jag fick med mig hem. Detta är en mycket vanlig bakelse som finns lätt att få tag på i varje kinesiskt konditori. Smakar som en svensk mazarin men utan mandelmassa.

Pajdeg
125 g Smör
225 g Vetemjöl
1 Äggvita (Från fyllningen)
1 tsk Vaniljsocker

Fyllning

80 ml Mjölk
80 ml Vatten
4 tsk Strösocker
Juice från 1 citron (1 msk citronjuice)
4 Äggulor och 3 Äggvitor

Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Pajdeg: Sikta i mjölet i en skål och fingra sönder smöret med fingrarna. Tillsätt äggvitan och vaniljsockret och arbeta ihop till en smidig deg. Ta en bit deg och platta till. Tryck ut jämt i små pajformar och ställ på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning: Häll mjölk och vatten i en kastrull på spisen och låt nästan koka upp. Tillsätt sockret och vispa tills det har upplöst. Tillsätt citronjuicen och dra bort kastrullen från plattan. Låt svalna. Vispa upp äggen lätt och sila av i en sil. Blanda ihop äggen med den avsvalnade vätskan. Häll äggfyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt sedan svalna på galler.

Annonser

4 thoughts on “Kinesiska äggkrämsbakelser

  1. De du tänker på heter ”pastel de nata” (portugiskiska äggkakor), och skillnaden är inte så stor. De kom till Kina genom Hong Kong år 1940. Pastel de nata bakas till en mer créme brulée aktig konsistens, och ibland med kanel.

  2. De liknar såna man äter i Portugal som är otroligt goda med portvin! Du kanske vet vad de kakorna heter? Väntar på recept i så fall… 🙂

    Keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s