Bananmuffins med valnötter och strösseltopping

Ljuvligt goda och lite knapriga muffins. Smakar lika bra en varm sommardag med iskall saft som en mulen och regnig dag tillsammans med en varm kopp te!

Ingredienser till 12 st
3 ½ dl Vetemjöl
1 dl Fullkornsvetemjöl
2 dl Råsocker
2 tsk Bakpulver
½ tsk Kanel
¼ tsk Salt
2 Mosade bananer
2 dl Mjölk
3 msk Olja
½ tsk Vaniljsocker
1 Ägg
1 dl Rostade, hackade valnötter

Strössel:
6 msk Havregryn
5 msk Vetemjöl
2 msk Strösocker
½ tsk Kanel
2 msk Smör

Gör så här
Värm ugenen till 175°. Blanda ihop de sex första torra ingredienserna i en bunke. Blanda i en annan bunke ihop bananmos, mjölk, olja, vaniljsocker och ägg. Rör ner den våta blandningen i det torra. Blanda sist ner valnötterna. Fördela smeten i muffinsformar.
Nyp med fingrarna ihop havregryn, vetemjöl, socker, kanel och smör i en skål till en grynig massa. Strö över varje muffinsform på smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-22 minuter.

Annonser

2 thoughts on “Bananmuffins med valnötter och strösseltopping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s