Tranbärskakor

Av dessa kakor kommer det att dofta konditori i köket kan jag lova!

Ingredienser ca 15 st
115 g Mjukt Margarin
80 g Farinsocker
1 Äggula
Rivet skal från en citron
200 g Vetemjöl
1 krm Bakpulver
1 krm Salt
50 g Torkade tranbär, finhackade

Garnering
Uppvispad äggvita
Farinsocker

Gör så här
Vispa ihop margarin, farinsocker och äggula i en skål till en krämig smet. Vispa ner citronskal, och sedan mjöl, bakpulver, salt och tranbär. Blanda först ihop med en slev, använd sedan händerna för att få ihop en deg.  Svep in degen med folie och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta (gärna mellan ett vikt bakplåtspapper). Ta ut med mått och lägg på plåt.
Grädda dem mitt i ugnen i 200° ca 10 minuter tills de är lite bruna. Ta ut plåten och låt dem svalna någon minut. Pensla kakorna med lite äggvita och strö över lite socker. Grädda dem igen i några få minuter tills ytan är lite brun och knaprig. Låt dem sedan svalna helt på galler.

Annonser

2 thoughts on “Tranbärskakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s