Chokladglaserad tårta

En riktig chokladig tårta för chokladälskaren!

Ingredienser till en tårta
5 Ägg
3 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
½ dl Kakao
1½ dl Potatismjöl
2½ tsk Bakpulver

Fyllning
Vaniljkräm
Bananer
Vispad grädde

Chokladganache
1½ dl Vispgrädde
125 g Mörk Choklad
1 tsk Smör

Gör så här
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta i det i äggsmeten. Rör försiktigt ihop allt. Smörj och bröa en rund 24 cm kakform. Häll i smeten och grädda mellan nedersta och mellersta räcket i ugnen i 175° i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela i två eller tre bottnar och fyll med önskad fyllning.

Chokladganache
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden lite snabbt och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält och tillsätt lite smör. Låt svalna innan du glaserar tårtan.

One thought on “Chokladglaserad tårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s