Chokladglaserad tårta

En riktig chokladig tårta för chokladälskaren!

Ingredienser till en tårta
5 Ägg
3 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
½ dl Kakao
1½ dl Potatismjöl
2½ tsk Bakpulver

Fyllning
Vaniljkräm
Bananer
Vispad grädde

Chokladganache
1½ dl Vispgrädde
125 g Mörk Choklad
1 tsk Smör

Gör så här
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta i det i äggsmeten. Rör försiktigt ihop allt. Smörj och bröa en rund 24 cm kakform. Häll i smeten och grädda mellan nedersta och mellersta räcket i ugnen i 175° i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Dela i två eller tre bottnar och fyll med önskad fyllning.

Chokladganache
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Värm grädden lite snabbt och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält och tillsätt lite smör. Låt svalna innan du glaserar tårtan.

Annonser

One thought on “Chokladglaserad tårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s