Mörka chokladkakor


Ingredienser till ca 20 st
100 g Rumsvarmt smör
1 dl Strösocker
½ dl Ljus sirap
1/4 dl Kakao
1 Ägg
1/4 tsk Salt
1 tsk Vaniljsocker
3 dl Havregryn
2 dl Vetemjöl
½ tsk Bikarbonat
75 g Grovhackad mörk choklad

Gör så här
Rör ihop smör, socker, sirap och kakao poröst. Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn. Blanda ihop mjöl och bikarbonat innan du rör ner det i smeten. Blanda sist ner chokladen. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Annonser

One thought on “Mörka chokladkakor

  1. pew! jag har kikat på din sida flera ggr varje månad i väntan på en uppdatering, var rädd ett tag att den aldrig skulle komma.. men lycka lycka – det gjorde den! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s