Saffransskorpor

Tjuvstarta julen med värmande saffransskorpor!
saffransskorpor

Ingredienser till ca 50 st
½ dl Flytande margarin
2 Ägg
1 dl Strösocker
1 Kuvert saffran
Rivet skal av en apelsin
1 krm Kardemumma
½ tsk Salt
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop flytande margarin, ägg, socker, saffran, kardemumma och apelsinskal i en skål. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och salt. Häll upp på mjölat bakbord och arbeta ihop till 4 smala längder. Tillsätt mer mjöl om de känns för kletiga. Lägg dem på en plåt och grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen. Låt längderna svalna lite innan du skär dem till ca 1 cm breda skorpor. Lägg dem på plåten och rosta dem i ca 5 minuter i samma ugnsvärme. Vänd dem en gång och rosta i ytterliggare 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka skorporna ”stående” i 10 minuter.

Annonser

One thought on “Saffransskorpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s