Spindelkakor

spindelkakor
Ingredieser till ca 40
2 dl Vetemjöl
50 g Margarin
1½ tsk Bakpulver
1 krm Salt
½ dl Strösocker
2 Äggulor
1 tsk Vaniljsocker

Dekor
Non Stop
Chokladkulor
Smält choklad

Gör så här
Fingra sönder smöret med mjölet i en skål. Tillsätt bakpulver och salt och rör om.
Vispa ordentligt ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker med en elvisp i ca 2-3 minuter i en skål. Tillsätt denna blandning i mjölblandningen och rör ihop till en deg. (Tillsätt mer mjöl om det blir för kladdigt.) Forma degen till en boll och täck om den med plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i minst 2 timmar.
Värm ugnen till 175° och täck en bakplåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen till en ca 2-3 mm tjock platta. Ta med ett valfritt mått ut små kakor. Lägg dem på plåten och grädda dem mitt i ugnen i 6 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s