Fillimpa med frön

Ibland vill man inte anstränga sig för mycket när man vill baka något gott och rätt nyttigt bröd. Fillimpor är perfekta att göra, tex när man kommer hem på kvällen och upptäcker att frukostbrödet är slut. Du behöver stå högst 15 minuter i köket och efter en timme är morgondagens frukost räddad!

Ingredienser till en limpa
5 dl Vetemjöl
2½ dl Grahamsmjöl
2½ dl Grovt rågmjöl
2 tsk Bikarbonatsalt
1 tsk Salt
4 dl Filmjölk
3/4 dl Mörk sirap
1 dl Lingonsylt
1 dl Med blandade fröer tex pumpa, solros, sesam, melon

Sätt ugnen på 200C.Smörj en brödform på 1½ liter eller lägg i ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla torra ingrediensern och ½ dl av fröerna i en bunke. Rör ner alla våta ingredienser och rör ihop en kletig deg. Klicka ner smeten i formen och garnera  med resterande frön.
Grädda långt ner i ugnen i ca 55 min. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s