Julvört med tjock yoghurt

Mitt bidrag till Månadens bloggMatfeed blir en snabb men god vörtlimpa med turkisk yoghurt. God till julbordet eller att ge bort som julklapp!

Ingredienser till en god limpa
2 dl Grovt rågmjöl
5 dl Vetemjöl
3/4 msk Malda pomeransskal
1 krm Nejlika
1 krm Ingefära
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
½ dl Russin
½ dl Solrosfrön
1 dl Porter
1 dl Julöl
2 dl Turkisk yoghurt
2 msk Mörk sirap
1/2 dl Lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, julöl, yoghurt, sirap och lingonsylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s